If you spend 159,95  more you can enjoy free shipping
Please note that due to Brexit regulations, GB orders must be a minimum of €159,95.

Det ligger dybt i mig at skabe hyggelige og personlige miljøer …

… og jeg betragter mig selv som et skønhedssøgende menneske. Siden jeg var barn, har jeg altid været fascineret af smukke ting. Allerede i en ret ung alder lod mine forældre mig tage bussen til centrum af København, hvor jeg gæstede butikker som Den Permanente, Illums Bolighus og Panduro Hobby.

Siden jeg var barn, har jeg altid været fascineret af smukke ting. Allerede i en ret ung alder lod mine forældre mig tage bussen til centrum af København, hvor jeg gæstede butikker som Den Permanente, Illums Bolighus og Panduro Hobby.

Sidstnævnte besøgte jeg især, fordi det altid har interesseret mig at lave ting med mine hænder. Jeg har da også skrevet flere bøger om at pynte op til påske og jul, ligesom jeg er forfatter til diverse titler om buketter og blomsterdekorationer. Alle er udgivet på mit egen forlag Klematis, hvor design- og hobbybøger siden starten midt i 80’erne har været en stærk niche.

Jeg elsker at dele og er utroligt glad for og stolt over, at folk over hele verden følger med i min kreative verden, blandt andet på Facebook, Instagram og YouTube. Her fortæller jeg ikke blot om min have, men også om at binde buketter, skabe kreative borddækninger og pynte op til for eksempel jul.

Old-english

Jeg er ikke designer, men har alligevel et godt grafisk øje. Jeg layouter da også selv mine bøger. Og hvis jeg bliver sat sammen med en formgiver, der kan føre pennen, har jeg en helt klar mening om et produkts udseende.

 

Et rigtigt godt eksempel på dette var i 2014, hvor jeg i samarbejde med Holmegaards designchef Magnus Jørgensen skabte Old English-serien bestående af vaser og skåle. Vaserne er med deres rummelige kumme, smalle hals og brede kant skabt til buketter, der her får frie udfoldelsesmuligheder. Desuden giver foden en særlig karakter, der blandt andet kendes fra gamle engelske buketvaser. Deraf navnet… Skålene er fine med løgvækster eller fyldt op med vand, hvori blomsterhoveder kan flyde.

Blomster og buketter

En fantastisk ting ved min have er, at jeg her kan plukke ind til buketter og dekorationer. Det er en stor glæde, og der er simpelthen ikke noget, som kan sammenlignes med en havebuket, og jeg holder af den ‘uperfekthed, mange haveblomster har. Dette kan for eksempel være små insektbid, let skæve stængler eller andet naturligt, der ikke findes hos industrielt dyrkede planter. 

Bæredygtigheden er også vigtig. Vi bliver mere og mere bevidste om, at blomster, der kommer fra andre breddegrader bør udgås. Derfor er der al mulig grund til at have sin egen skærehave, hvor man kan plukke ind af årstidens blomster.

Skiftende årstider

Jeg er så taknemmelig for at bo i et land med skiftende årstider og at føle variationen i både haven og køkkenet. Når jeg ser de spæde vintergækker sidst på vinteren, bliver jeg fyldt med glæde; og føler den samme lykke, når jeg for eksempel serverer de første tidlige kartofler i forsommeren. Madlavning er nemlig også en af mine store passioner. At samle gæster omkring et smukt og veldækket bord med årstidsrelevante retter er ren hygge og livsværdi.

Havens rum

I dag er der ikke nogen plæne tilbage i haven. Og hvem har egentlig brug for græs. Jeg har ikke; og heller ikke insekterne, der nyder godt af alle havens blomster. Underpunkterne her giver et indtryk, hvordan havens rum og drivhuse tager sig ud.